عاشورا؛ منشور مقاومت امت اسلامی در برابر صهیونیسم و استکبار جهانی
2 بازدید
موضوع: اخلاق و عرفان
📝📝عاشورا؛ منشور مقاومت امت اسلامی در برابر صهیونیسم و استکبار جهانی

◾️یادداشت | حجت‌الاسلام غلامرضا رضایی تربقان در یادداشتی تحلیلی، با بررسی ابعاد معنوی و راهبردی و تأکید بر درس‌های ارزشمند عاشورا، این قیام تاریخی را الگویی بی‌نظیر برای مقاومت و ایستادگی امت اسلامی در برابر ظلم و تجاوز دانست. ایشان بیان داشتند که آموزه‌های عاشورا مانند وحدت کلمه، فداکاری، عزت‌طلبی، حمایت از ولی فقیه و پایداری در شرایط سخت، می‌تواند راهنمای راهبردی برای مقابله با چالش‌های امروز، به‌ویژه تهدیدهای رژیم صهیونیستی باشد. این یادداشت همچنین بر ضرورت حفظ همبستگی ملی و مقاومت همه‌جانبه فرهنگی، اقتصادی و نظامی تأکید دارد تا مسلمانان بتوانند در برابر هرگونه تجاوز، سربلند و پیروز بمانند.

تا جهان باقی‌ست، باقی باد ایران بزرگ؛
دوستانش کامیاب و دشمنانش نامراد 
(ملک‌الشعرا) 

🔹این روزها شاهد تجاوزگری رژیم صهیونیستی نوزادکش به کشور عزیزمان ایران هستیم. حملات نظامی رژیم غاصب به خاک ایران، تجاوزی آشکار به تمامیت ارضی کشور و نقض فاحش قواعد و حقوق بین‌المللی است.
و از طرفی، شاهد اصابت انواع موشک‌های ظالم‌کش و ستم‌ستیز فرزندان ایران اسلامی به سرزمین‌های اشغالی و لانه متجاوزان هستیم و در شرایط بسیار حساس جنگی قرار داریم. اگر می‌خواهیم تلاش‌های مدافعانه فرزندان غیور این سرزمین به مرحله بالندگی، شکوفایی، و در نهایت پیروزی کامل برسد، وظیفه ماست که در مرحله اول، اتحاد و همبستگی را در عمل اثبات کنیم. اختلاف‌نظرها و سلیقه‌ها و نقدهای سیاسی، هرچند به‌جا، باید کنار گذاشته شده و در سایه وحدت و وفاق ملی قرار گیریم.
اکنون زمان فریاد زدن بر سر یکدیگر نیست، بلکه زمان ایستادن در کنار هم و پشت سر نیروهای مسلح و پرتوان مدافع کشور است.
امروز، هر صدای تفرقه‌انگیز و تنش‌زایی، از هر حلقومی که خارج شود، بی‌درنگ در راستای تضعیف جبهه خودی و تقویت دشمنان خواهد بود.
به‌خاطر ایران، به‌خاطر ملت، به‌خاطر جان‌های بی‌گناه و به‌خاطر آینده‌ای که نباید قربانی نفرت و اختلاف شود، همگی یک‌صدا فریاد برآریم که:
جانم فدای ایران، زنده و جاوید باد ایران، سلامت و پایدار باد مقام معظم رهبری. 

🔸دشمن صهیونیستی، که در به شهادت رساندن جمعی از دانشمندان و سرداران و مردم غیرنظامی ایران ـ از جمله زنان و کودکان ـ و حمله به مراکز علمی و تحقیقاتی، بار دیگر ماهیت خطرناک و تجاوزکارانه خود را به اثبات رسانید؛
دشمنی که نه حریم مردم مظلوم غزه و کودکان آن را ارج می‌نهد، و نه حرمت امت اسلامی را. قومی که به‌خاطر بسیاری از اعمال و عقاید ناپسندشان، بارها مورد سرزنش قرآن قرار گرفته‌اند. قوم یهود به‌خاطر پیمان‌شکنی، خیانت و تجاوز به حقوق مردم و حدود الهی، تحریف کتاب خدا، دنیاگرایی و دلبستگی فوق‌العاده به لذایذ دنیوی، مرگ‌گریزی، کشتن انبیای الهی و صالحان، نژادپرستی و خودخواهی، سرزنش شده‌اند.

🔸دشمنی و فتنه‌انگیزی اسرائیل و یهود در ذات آن‌ها نهفته است، و صلح‌طلبی و همزیستی مسالمت‌آمیز با کشورهای اسلامی، شعار فریبنده‌ای بیش نیست. اینان همچنان به شرارت، ظلم و پیمان‌شکنی خود ادامه می‌دهند.
علاوه بر قرآن، در کتاب «تلمود» ـ که شرح تورات، عهد قدیم است و مهم‌ترین کتاب و آداب و تعالیم یهود به‌شمار می‌رود ـ به افکار نژادپرستانه این قوم اشاره شده است.
بی‌شک، سرچشمه‌ی بسیاری از جنگ‌ها و خونریزی‌ها در طول تاریخ بشر، برتری‌جویی نژادی بوده است. مخصوصاً در جنگ جهانی اول و دوم، که بزرگ‌ترین رقم تلفات و ویرانی را در طول تاریخ به همراه داشت، نژادپرستی عالمانه یا حزب نازی، عامل غیرقابل انکاری بود.
اگر بنا شود که نژادپرستان جهان را رده‌بندی کنیم، بدون شک یهود در رده‌های بالا قرار خواهد گرفت. سرزمین فلسطین اشغالی را، که هم‌اکنون به نام اسرائیل تشکیل داده‌اند، بر مبنای همین مسئله نژادپرستی تأسیس کرده‌اند. چه جنایت‌های هولناکی که برای آن مرتکب شده‌اند و چه جنایت‌های وحشتناکی که برای نگهداری آن مرتکب می‌شوند؛ نمونه‌اش، ویرانی شهر غزه و کشتن بیش از ۵۰ هزار نفر زن و کودک و مردم مظلوم غزه و لبنان.

🔰در کتاب «تلمود» شرح تورات، آمده است که:

۱. امتیاز ارواح یهود از غیر یهود، به این است که ارواح یهود جزئی از خدا هستند، همچنان‌که پسر جزئی از پدر است.
ارواح یهود نزد خدا نسبت به ارواح دیگران عزیز است، زیرا ارواح غیر یهود، ارواحی شیطانی و شبیه به ارواح حیوانات‌اند. نطفه‌ی غیر یهودی مانند نطفه‌ی دیگر حیوانات است.

۲. بر فرد یهود لازم است که تمام تلاش خود را صرف جلوگیری از حیات و پیشرفت دیگر ملت‌ها نماید، تا قدرت مطلقه تنها برای آن‌ها باشد. و پیش از آن‌که یهود بر همه ملت‌ها پیروز شود، لازم است که جنگ به حالت خود باقی بماند.

۳. یک فرد یهودی در نزد خدا از ملائکه بالاتر است. هرگاه غیر یهودی، یهودی را بزند، مثل این است که عزت الهی را زده، و مستحق مرگ خواهد بود.

۴. اگر یهودی آفریده نشده بود، برکت از زمین می‌رفت و باران نمی‌بارید و خورشید آفریده نمی‌شد.
فرق میان انسان و حیوان، مانند فرق میان یهودی و دیگر ملت‌هاست. نطفه‌ای که دیگر ملت‌ها از آن آفریده می‌شوند، نطفه‌ی چهارپایان است.

۵. ملت‌های دیگر مانند سگ هستند. اعیاد مقدسه برای آن‌ها و برای سگ آفریده نشده است. سگ از غیر یهودی بالاتر است، زیرا در اعیاد جایز است که به سگ‌ها غذا دهند، اما به غیر یهودی جایز نیست.

۶. افراد صالح غیر یهودی را بکش. بر یهودی حرام است که غیر یهودی را از مرگ یا از چاهی که در آن افتاده نجات دهد، بلکه سزاوار است که جلوی آن را با سنگ بگیرد.

۷. کشتن و غصب کردن مال غیر اسرائیلی، بر اسرائیلی‌ها جایز، بلکه واجب است.

۸. املاک غیر یهود، مانند مال متروک است و یهودی حق دارد که آن را تملک نماید.

۹. خداوند به یهودیان اجازه داده است که فرآورده‌های غیر یهودی را مالک شوند.

۱۰. کشتن افراد مسیحی از اموری است که لازم است از ناحیه یهودیان عملی گردد.

۱۱. ما ملت یهود، ملت برگزیده خدا در زمین هستیم و...

خداوند به خاطر لطفی که به ما داشته، حیواناتی از جنس انسان ـ که عبارت از سایر ملل باشند ـ برای ما آفریده و آن را مُسخّر ما ساخته است؛ زیرا خداوند به‌خوبی می‌دانسته که ما نیازمند دو نوع حیوان هستیم:
یک نوع حیوان لال، مانند چهارپایان و پرندگان؛ و یک نوع حیوان ناطق، مانند مسیحی‌ها، مسلمان‌ها، بودایی‌ها و سایر ملل از شرق و غرب.

بر اساس تعالیم تورات و عملکرد یهودیان در طول تاریخ، جایی برای همزیستی مسالمت‌آمیز و حقوق بین‌الملل وجود ندارد؛ آنان خود را ملت برگزیده می‌دانند.

🔰 درس‌های عاشورا در برابر دشمن صهیونی:

درس‌هایی از جنس مقاومت، ایستادگی، ظلم‌ستیزی و وحدت است.
عاشورا الگویی برای مبارزه با ظلم و استبداد و الهام‌بخش مسلمانان برای ایستادگی در برابر دشمنان اسلام و مسلمین است.
قیام امام حسین (ع) و یارانش در برابر حکومت یزید، نمونه‌ای بارز از مقاومت در برابر ظلم و ستم است. این درس به مسلمانان می‌آموزد که در برابر دشمنان اسلام و مسلمین ـ به‌ویژه دشمن صهیونیستی ـ باید ایستادگی کرد و تسلیم نشد.

🔹وحدت کلمه؛ 
یکی دیگر از درس‌های عاشورا، وحدت کلمه و همدلی در برابر دشمن است. عاشورا به ما می‌آموزد که برای مقابله با دشمن مشترک باید همه با هم متحد باشیم و از تفرقه و اختلاف دوری کنیم. 

🔹فداکاری و ایثار: 
فداکاری امام حسین (ع) و یارانش در راه اسلام و حق، درس بزرگی برای مسلمانان است.
این درس به ما می‌آموزد که برای دفاع از اسلام و مسلمین باید آماده فداکاری و ایثار باشیم؛ مثل خود امام حسین (ع).

🔹 ظلم‌ستیزی: 
عاشورا به ما می‌آموزد که در برابر هرگونه ظلم و ستمی ایستادگی کنیم و هرگز در برابر ظالم تسلیم نشویم.
این درس، به‌ویژه برای مقابله با دشمن صهیونیستی که نماد ظلم و استکبار است، اهمیت دارد.

🔹الگوی مبارزه: 
عاشورا به‌عنوان یک الگوی مبارزه با ظلم و ستم، می‌تواند الهام‌بخش مبارزه با رژیم صهیونیستی باشد که چگونه با آن‌ها مبارزه کنیم.

🔹تقویت روحیه مقاومت: 
آموزه‌های عاشورا می‌تواند روحیه مقاومت و پایداری را در میان مسلمانان تقویت کند و آن‌ها را در برابر دشمن صهیونیستی مصمم‌تر سازد.

🔹عزت و کرامت؛ 
قیام عاشورا، درس عزت و کرامت را به مسلمانان می‌آموزد؛ که باید در برابر هرگونه ظلم و ستم ایستادگی کنیم و هرگز در برابر ظالم تسلیم نشویم، بلکه با عزت و کرامت زندگی کنیم و تن به ذلت ندهیم.
امام حسین (ع)، از خاندانی‌ست که مظهر عزت و آزادی است. آن حضرت، سر دوراهیِ زندگیِ ذلت‌بار یا مرگ شرافتمندانه، هرگز زیر بار ذلت نرفت و از مرگ سرخ استقبال کرد. این سخن اوست که فرمود:
«ابن زیاد مرا میان شمشیرهای آخته و ذلت مخیّر ساخته است، ولی هیهات که ذلت و ننگ را بپذیرم؛ هیهات منا الذلة!»

🔹مقاومت تا آخر: 
درس دیگر عاشورا، مقاومت تا آخر و دست برنداشتن از خواسته‌ها و اهداف متعالی است.
امام حسین (ع) در نهضت عاشورا چنین کرد؛ تا آخرین نفر، تا آخرین نفس مقاومت کرد ولی تسلیم دشمن نشد. و این، درسی‌ست برای امت اسلام در برابر متجاوزان به حریم استقلال و ناموس مسلمین.

🔹سربازگیری برای جبهه حق: 
از کربلا می‌آموزیم که در همه حرکت‌های انقلابی و اصلاحی باید از نیروهای موجود در جامعه، یار و سرباز گرفت؛ از همه طبقات و اقشار، از همه مقاطع سنی.
در این صورت است که یک حرکت به ثمر می‌رسد. امام حسین (ع) در میان یاران خود، پیر و جوان داشت؛ سیاه و سفید، برده و آزاد، زن و مرد، و حتی نوجوان؛ در جبهه حقِ سیدالشهدا (ع) حضور داشتند.

🔹پیروزی خون بر شمشیر؛ 
درس دیگر از کربلا، سلاح مظلومیت است؛ که از مؤثرترین سلاح‌هاست، احساسات را برمی‌انگیزد و حادثه‌ای را جاودانه می‌سازد.
در کربلا، یک طرف سلاحِ شهادت بود، یک طرف شمشیرهای بی‌دینان و ظالمان.
گرچه در ظاهر، امام و یارانش شهید و قتل‌عام شدند، ولی در نهایت پیروزی با سیدالشهدا بود؛ و خون او، باطل را رسوا و حق را یاری کرد.

🔹نهراسیدن از محاصره نظامی و اقتصادی: 
از درس‌های دیگر عاشورا، مقاومت بر سر عقیده و ایمان است؛ حتی در شرایط حصر نظامی و اقتصادی.
امام حسین (ع) را از همه سو محاصره کردند، آب را هم بر او بستند، مانع پیوستن دیگران برای یاری او شدند؛ ولی کربلاییان دست از هدف برنداشتند و خود را نباختند.
امت اسلامی در مقابل محاصره نظامیِ آمریکا و غرب، فرزند عاشوراست؛ و در برابر حصر اقتصادی، فرزند رمضان.

🔹حمایت از ولی: 
صحنه‌های عاشورا، جلوه‌های حمایت از رهبر است.
گرچه امام حسین (ع) بیعت خود را از یاران برداشت، ولی آنان دست از رهبر نکشیدند و ولی امر خود را تنها نگذاشتند.
سخنان ارزشمندی در حمایت از امام در شب عاشورا و در رجزها بیان نمودند.

🔹دنیا، لغزشگاه خطرناک: 
درس دیگر از کربلا: دنیاطلبی و مال‌دوستی، مایه همه فتنه‌ها و لغزش‌هاست.
بسیاری از کسانی که به انحراف کشیده شدند یا دست از وظیفه برداشتند، در دامن دنیا لغزیدند.
دنیاطلبیِ ابن زیاد و عمر سعد، آنان را به جنگ واداشت. ضربه‌خوردگان سیاسی زمان حضرت علی (ع)، نیرو برای کوفه فرستادند.
دلباختگانِ حکومت ری و شیفتگانِ جوایزِ امیر کوفه، دست به خون حسین بن علی (ع) آغشتند. حتی آنان که عصر عاشورا بر بدن امام تاختند، همگی دلباخته دنیا بودند که مرتکب این جنایت شدند.

ولی یاران امام حسین (ع)، چون دلباخته دنیا نبودند، به‌راحتی حاضر شدند در راه دین خدا فدا شوند.

بدا به حال دنیاطلبانی که در کشور ما خیانت می‌کنند و در افشای اسرار کشور با دشمن صهیونیستی همکاری می‌کنند.
امیدوارم ملت ایران، در سایه توجهات و عنایات الهی، هرچه زودتر این بحران را نیز خردمندانه و سرافرازانه پشت سر گذارد، و ملت بزرگ ایران در پناه صلح و آرامش، راه سعادت را بپیمایند.(آمین) 

✍️ غلامرضا رضایی تربقان

لینک کوتاه؛ 
https://sedayekhavaran.ir/?p=11844

🔹لینک کوتاه؛ 
https://news.hozehkh.com/2025/07/04/50332/

🔹لینک کوتاه؛ 
https://gitionline.ir/?p=99191

🌐منبع خبر؛ 
🔻نشریه آوای کاشمر، شماره594،صفحه5
🔻خبرگزاری حوزه علمیه _ کدخبر50332
🔻خبرگزاری گیتی آنلاین، کدخبر99191